Over ons

overonsImkerij BijDaan. Een bijzonder bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in alles wat met bijen te maken heeft.

Van je hobby je beroep maken, dat is wat Daan Ludwig gedaan heeft. Toen hij een jaar of 7 was, kwam hij via zijn buurman voor het eerst in aanraking met de wondere wereld van de bijen. Gaandeweg bracht die hem de basisbeginselen van het bijenhouden bij. Een fascinatie, die hij niet meer los heeft gelaten. Enkele jaren later hielp hij tijdens de weekenden en de schoolvakanties een profesionele imker, waarvan hij “echt” bijenhouden heeft geleerd. Door deze hobby steeds verder uit te bouwen, werd het aantal bijenvolken groter en kwam hij met vele andere imkers in aanraking. De basis voor “Imkerij BijDaan” was gelegd.

In eerste instantie begonnen als bestuivingimkerij. In de afgelopen 5 jaar ging onze bijenstand van 30 naar nu circa 450 bijenvolken die 20 weken per jaar verhuurd worden.

In de loop der tijd begon ook de verkoop van honing en imkersartikelen een belangrijke rol te spelen. Sinds 2010 hebben we een eigen vestiging in Apeldoorn met ruim 250 m2 imkersartikelen, kunnen we u aan alle kanten van dienst zijn. U vindt ons midden in het land, in de directe nabijheid van de A1 en A50.