Bijenplantactie opnieuw in 2018!

8 januari 2018

Bijenplantactie rond Boomfeestdag!

Vorig jaar ontstond uit de samenwerking tussen Happy Bee Plant en Imkerij BijDaan een bijzonder initiatief. Het doel was om rond boomfeestdag de bijen te helpen door zoveel mogelijk bijenplanten te poten.
Dit was zo succesvol, dat we hier graag een vervolg aan geven.

Dit jaar hebben we gezocht naar struiken die zowel afzonderlijk, als in hagen en houtwallen zeer goed tot hun recht komen. Helaas verdwijnen deze steeds meer uit het landschap. Het ecologisch belang van houtwallen is enorm. Ze fungeren als verbindingszone tussen natuurgebieden. Niet alleen voor onze bijen, maar ook de vruchten van de struiken die we hebben gekozen zijn een belangrijke voedselbron voor de gehele (avi)fauna.

Klik hier voor uitgebreide informatie met soorten en prijzen  (opent in PDF)

Doe mee, plant mee!

Sluit aan bij ons initiatief en help ons om rond Boomfeestdag heel Nederland vol te poten met bijenplanten en zodoende een steentje bij te dragen aan de biodiversiteit.
Meedoen is verenigings- of groepsverband is zeer goed mogelijk. Gezamenlijk inkopen loont, en bovendien een leuke verenigingsactiviteit. De struiken worden normaal gesproken uitgeleverd in de week voor boomfeestdag, dus voor 18 maart 2018. Een andere datum is in overleg mogelijk.

De planten kunnen opgehaald worden in Hoenderloo of Ederveen. Verzenden is ook goed mogelijk. De kosten daarvoor zijn € 7,50 per 100 stuks. Bij 500 stuks of meer is de prijs voor het verzenden € 35

Bestellen is mogelijk tot 1 maart per mail; bijenplanten@bijdaan.nl

sleedoorn-in-bloei

Comments are closed.