Bijenplantactie rond boomfeestdag

20 maart 2017

Bijenstruiken voor Boomfeestdag

Aanstaande woensdag is het Boomfeestdag en worden door heel Nederland meer dan 200.000 bomen gepoot. In het kader van deze gebeurtenis hebben Happy Bee Plant en Imkerij BijDaan de handen ineen geslagen en een interessante actie op touw gezet.

Het doel is om rond Boomfeestdag, zoveel mogelijk voor bijen geschikte planten te poten. Door groot en scherp in te kopen, hebben we de beschikking gekregen over prachtige vuilboomstruiken. De Vuilboom (Rhamnus frangula) , ook Sporkenhout genoemd, is dé ideale bijenstruik : bloeit van mei tot september en is daarmee meteen de langstbloeiende struik van West-Europa. Bijen halen van de kleine bloemetjes zowel veel stuifmeel als nectar.

De spork kan overal groeien en bloeien

De spork groeit makkelijk op alle bodems. Plant hem in de zon, dan levert hij al vanaf het eerste jaar massa’s bloemen. Hij wordt 2 à 5 meter hoog.

Tot een maand na boomfeestdag, dus 22 april 2017, kan gebruik worden gemaakt van deze gezamenlijke bijenplantactie. Het doel is door heel Nederland zoveel mogelijk van deze voor bijen geschikte struiken te planten.

Gezamenlijk inkopen loont, bestellen in verenigingsverband is bijvoorbeeld zeer interessant.
Prijs per stuk     € 1,25

>25 stuks             prijs per stuk € 1,00

>50 stuks            prijs per stuk € 0,90

>100 stuks          prijs per stuk € 0,80

Het is mooi zwaar plantgoed, goed geworteld en met een lengte van gemiddeld een meter hoog.

 

Bestellen is mogelijk via info@bijdaan.nl
Afhalen in overleg mogelijk in Ederveen of Hoenderloo. Verzenden is ook prima mogelijk, de kosten zijn afhankelijk van het te versturen aantal, maar vallen doorgaans mee.

600px-Rhamnus-frangula-alnus03

 

Comments are closed.